اگر به شما گفته شود به بیماری پریودنتال مبتلا شده اید و نیاز به عمل جراحی لثه دارید، مهم است که با تفاوت بین جراحی قدیمی لثه (که در آن از چاقوی جراحی و بخیه استفاده می شود) و جراحی لیزر آشنا باشید. در روش جراحی قدیمی از یک چاقوی جراحی برای کنار زدن بافت لثه جهت مشاهده زیر آن و تمیز کردن حفره بین دندان و لثه و کاهش عمق آن استفاده می شود. در این حالت به منظور کاهش عمق حفره بخشی از بافت لثه برداشته می شود. در بسیاری از موارد هنگام جراحی لثه می توان از پیوند استخوان یا موارد جایگزین آن به منظور متصل کردن مجدد بافت لثه به سطح ریشه دندان استفاده کرد. هر چند در بعضی موارد تنها راه برای درمان بیمار استفاده از عمل جراحی قدیمی است، اما در اکثر موارد امکان درمان با روش جراحی لثه با لیزر با سطح تهاجم کمتر و نیز امکان راحتی بیشتر بیمار، وجود دارد.

در کلینیک دکتر بزرگ و دکتر محمدی نژاد از لیزر برای جراحی لثه استفاده می شود. لیزر یک روش درمانی موثر برای بهبود سطح کلی سلامت دندان ها با درد ،خونریزی، ورم و التهاب کمتر، نیاز کمتر به برداشتن بافت، و دوره ریکاوری کوتاه تر در مقایسه با روش های جراحی قدیمی لثه یا درمان های پریودنتال است. به این ترتیب لیزر درمانی یک روش درمانی جایگزین برای جراحی قدیمی لثه است که سطح تهاجم کمتر و جذابیت بیشتر برای بیمارانی دارد که به استفاده از سایر روش های جراحی به خاطر ترس یا دوره درمانی طولانی این روش ها، تمایلی ندارند.
جراحی لیزر لثه نیازی به استفاده از تیغ جراحی یا بخیه زدن دندانپزشک ندارد. این روش دارای حداقل سطح تهاجم است که به این ترتیب حداقل ناراحتی و درد را برای بیمار به همراه دارد. در این حالت امواج لیزر با طول موجی استفاده می شوند که می تواند دارای تاثیر متفاوت بر بافت آسیب دیده و بافت سالم لثه در دهان باشد. این موضوع به معنی اینست که لیزر کاملاً بی خطر است و می تواند در هنگام جراحی بدون نیاز به نگرانی خاص مورد استفاده قرار گیرد. در حقیقت امکان استفاده از لیزر برای برداشتن بافت آسیب دیده لثه و حذف باکتری های مضر بدون وارد کردن آسیب، ایجاد برش، یا برداشتن بافت سالم لثه وجود دارد!

تفاوت های اصلی بین جراحی قدیمی و جراحی لیزر لثه
تفاوت های اصلی بین جراحی قدیمی لثه و جراحی لیزر لثه به منظور درمان بیماری های لثه به شرح زیر هستند:

درد: روش جراحی قدیمی لثه برای بیمار دردناک است و به همین خاطر هنگام استفاده از این روش نیاز به داروی مسکن و دوره استراحت وجود دارد. به همین خاطر بسیار از بیماران به منظور اجتناب از درد ناشی از جراحی لثه از ایمپلنت های دندان استفاده می کنند. جراحی لیزر لثه ناراحتی بسیار کمتری را برای بیمار ایجاد می کند. در این حالت تقریباً نیازی به تجویز داروهای مسکن برای بیمار وجود ندارد و بیمار می تواند بلافاصله پس از درمان توسط متخصص ایمپلنت دندان فعالیت های عادی خود را آغاز کرده و به سر کار خود باز گردد.

عقب رفتگی لثه: به خاطر اینکه روش جراحی قدیمی لثه نیازمند استفاده از چاقوی جراحی است، همواره در این حالت احتمال عقب رفتن خط لثه به خاطر برش های ایجاد شده بر روی آن وجود دارد. سوالی که در این حالت مطرح می شود در ارتباط با مقدار عقب رفتن لثه در نتیجه استفاده از این روش جراحی است. در حقیقت روش جراحی قدیمی می تواند باعث عقب رفتن خط لثه از ۲ تا ۴ میلی متر شود که در مجموع عقب رفتن لثه در افراد تحت درمان از ۱۰ تا ۱۵ میلی متر مشاهده می شود.

این شرایط در حالی است که جراحی لیزر سطح تهاجم بسیار کمتری دارد و نیازی به بریدن بافت لثه در آن وجود ندارد. به این ترتیب هنگام استفاده از این روش مقدار کمی عقب رفتگی در خط لثه مشاهده شده یا اصلاً عقب رفتگی خط لثه ایجاد نمی شود. این موضوع یکی از تفاوت های با اهمیت بین این دو روش درمانی است، زیرا عقب رفتگی لثه می تواند همواره مشکلات خاص برای بیمار از نظر زیبایی ظاهری و طرح لبخند ایجاد کند و علاوه بر این باعث شود حساسیت دندان ها نسبت به دمای سرد و گرم به شدت افزایش پیدا کند.

دوره بهبود: دوره بهبود برای جراحی لیزر لثه و اصلاح طرح لبخند در مقایسه با روش جراحی قدیمی بسیار سریع تر است، زیرا در این حالت از تکنولوژی های جدید با سطح تهاجم کمتر استفاده می شود. در حقیقت لیزر باعث از بین رفتن باکتری های موجود در حفره بین دندان و لثه می شود و به این ترتیب کاهش التهاب لثه ناشی از بیماری و بهبود بافت آسیب دیده را به همراه دارد.

نتایج بلند مدت: هر چند با استفاده از هر دو روش درمانی می توان نتایج شگفت انگیز بلند مدت در وضعیت بیمار مشاهده کرد، جراحی لیزر لثه دارای قابلیت پیش بینی بیشتر در ارتباط با ترمیم استخوان و اتصال مجدد بافت پیوندی پس از درمان است. لیزر می تواند باعث تحریک استخوان اطراف ریشه دندان شده و فرآیند ترمیم آن را تسریع کند. به این ترتیب می توان دندان هایی را نجات داد که قبلاً در شرایط مشابه معمولاً کشیده می شدند. به این ترتیب در بسیاری از مواقع می توان تاثیرات ناشی از ابتلا به بیماری پریودنتال را معکوس کرده و افراد درمان شده با گذشت زمان بهبود بیشتری را در وضعیت خود مشاهده خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *